Panonska vas

Tevékenységek

Če si želite brezskrbnega kolesarjenja na eno- ali večdnevnih izletih različnih zahtevnosti, je Ride Goričko pravi naslov za vas. Odkrijte Prekmurje – čudovito slovensko regijo, ki očara vsakogar – kar na kolesu. Spoznajte skrite kotičke prekmurske pokrajine v družbi prijaznih vodičev in domačinov. Ustvarite si spomine, ki bodo z vami ostali za zmeraj. Kolesarjenje še nikoli ni bilo tako zabavno!

Na območju Goričkega je pred tremi milijoni let bruhal vulkan, sedaj se pa tam nahaja doživljajski park Vulkanija. V njem lahko spoznate vulkane in geologijo, igrate vulkanske igrice, potujete v središče vulkana in doživite njegov izbruh skozi 3D-film. Obisk parka Vulkanija je poučna in zabavna izkušnja za mlajše in starejše hkrati.

Želite uživati v odličnem vodenju, gostoljubju, domači pijači in ogledu Babičevega mlina – zadnjega delujočega mlina na Muri? Potem se spustite po reki Muri s tradicionalnim plovilom: Burjaške šefe. To bo zagotovo dogodivščina, ki je ne boste zlahka pozabili.

Obiščite LUŠTno trgovino, v kateri lahko najdete veliko več kot le paradižnike. Ob sočnih, zdravih in barvitih paradižnikih lahko izbirate tudi med domačimi izdelki lokalnih proizvajalcev in pridelovalcev. V takšni trgovini se res najde kaj za vsakogar.

Če bi želeli izkusiti nekaj novega ali pa se preprosto radi gibljete, je ta park pravi naslov za vas. Ker ponuja tako lažje kot težje elemente, lahko program prilagodite glede na vaše zmogljivosti. Največji športni navdušenci lahko uživajo na kar 8 metrov visokih elementih ali na 27 metrov dolgem Štorkljinem letu. Na kaj še čakate? Pridite na pustolovščino v pustolovski park Bukovniško jezero.

Tropski vrt podjetja Ocean Orchids je kot nalašč za navdušence narave. V njem si oglejte tropske rastline, kot so flamingovci, mango, vzpenjalke, banane in – seveda – številne vrste orhidej. Iz vrta lahko celo pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti približno 4000 orhidej. Vabljeni v kotiček tropskega pragozda, kjer je vedno poletje.

Za najboljše družinsko doživetje obiščite živalski vrt Sikaluzoo v Radencih. Oglejte si afriške ježevce, nosate medvedke, kenguruje, kapibare, lemurje ali katero drugo izmed 80 vrst živali, ki se nahajajo tam. Živali se že veselijo vašega obiska.

Vstopite v izjemno arhitekturno stvaritev, v kateri je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Pridite po aktivna doživetja in nas zapustite z željo po še več vsebine, ki je na voljo takoj za vogalom ali na številnih drugih mestih v Pomurju. Doživite Expano!

Ljubitelji golfa, spopadite se z najdaljšo luknjo v Sloveniji na Golf igrišču Livada! Golfski izziv pa ni edina stvar, ki vas bo navdušila. Zagotovo vas bodo očarale tudi neskončne, zelene prekmurske ravnice. Igro golfa pa združite z oddihom v petzvezdnem Hotelu Livada Prestige, ki se nahaja tik ob igrišču.

Oglejte si mlin na reki Muri, ki v celoti plava na vodi, je privezan in izkorišča naravno pretočno hitrost vode. Je simbol prizadevanj za neagresivno poseganje v naravne procese našega življenjskega prostora, saj kaže, kako lahko koristimo vodno energijo brez škodljivih vplivov na okolje. Med obiskom si ne pozabite ogledati še razstavo Büjraštvo ter uživati v neokrnjeni okoliški naravi.

Na obronkih Goričkega se med vinogradi nad Plečnikovo cerkvijo v Bogojini nahaja Turistična kmetija Puhan. Na tej družinski kmetiji sami skrbijo za vse korake – od njive do krožnika – in gostom ponujajo nepozabno doživetje prekmurske kuhinje. Kdo si ne bi želel obiskati takšne kmetije?

Podeželska čokoladnica Passero je okuse svoje domačije vključila v slastno čokoladno pripoved in tako izdelala izvrstne in unikatne čokoladne dobrote. Vaš dan bo po obisku čokoladnice Passero zagotovo slajši.